Felemás zokni a kézen

Ma van a Down-szindróma világnapja. Mivel idén sem nyilvános esemény, sem flashmob nem lesz, milyen más módon fejezhetjük ki szimpátiánkat az érintett csoport tagjai iránt?

A Down-szindróma világnapját először 2006-ban, Svájcban ünnepelték. Azóta minden év március 21-én különböző kampányok keretében hívják fel a figyelmet erre a betegségre, valamint a Down szindrómával élők jogaira.

Idén a koronavírus járvány miatt nyilvános eseményre sajnos nem kerülhet sor, ettől függetlenül azonban a kezdeményezés lelkes támogatói számos alternatív online megoldással rukkoltak elő, melyekkel mindannyian kifejezhetjük: ezen a napon gondolunk a Down-szindrómás társainkra.

Az egyik ilyen újszerű kezdeményezés szintén a koronavírus helyzetre reflektál: otthoni magányunkba burkolózva akár egymagunk is kifejezhetjük a Down-szindrómás személyek iránti szimpátiánkat és odafordulásunkat azzal, ha felemás zoknit húzunk a két kezünkre és erről egy fotót teszünk közzé social media oldalainkon 🙂 Miért is kesztyűt? A felemás „kesztyűvel” jelképesen védjük magunkat a koronavírustól.

Az ötlet gazdája Szalai Anna Lilla. Lilla Down-szindrómásként felszolgálóként dolgozik, és azzal, hogy pincérnőként dolgozhat, mindenkori vágya válhatott valóra. Az alábbi videóban Ti is megnézhetitek, hogy miért is érzi Lilla a saját életét teljes értékűnek 🙂

Játssz Te is velünk! Húzz felemás ZOKNIT a lábad helyett most a kezedre! Fotózd le és oszd meg a fotót az alábbi hashtegekkel! #downvilágnapotthon #felelősvagyok #felemászokni

Ha tetszett, miért ne lájkolnád?