Maszkok gyártása szociális műhelyben

Az elmúlt időszakban a világ a feje tetejére állt és az így bekövetkező rohamos változások a fogyatékos embereket foglalkoztató műhelyeket is jelentősen érintették.

A koronavírus elleni védekezésben a Segítő Vásárlás védjeggyel rendelkező üzemek közül többen figyelemre méltó segítséget nyújtanak a társadalom számára egészségügyi maszkok gyártásával. Gyártási folyamataik gyors átalakítása lehetőséget teremtett számukra különböző védőeszközök előállítására. Az általuk készített mosható maszkokat elsősorban gondozó otthonokban élő idős emberek és az őket ápoló személyzet kapja.

Tömegével olvashatunk olyan cikkeket, amelyek a fogyatékos emberek támogatásáról szólnak, most viszont fordult a kocka, hiszen a szociális műhelyekben dolgozók nyújtanak kiemelkedő segítséget a lakosság számára. Ezúton is köszönjük nem mindennapi munkájukat és lelkesedésüket!

De mivel is foglalkoznak a Segítő Vásárlás védjeggyel foglalkozó üzemek a krízismentes hétköznapokon?

A Segítő Vásárlás egy különleges program, mely terméktervezők által tervezett, fogyatékos emberek által gyártott termékek létrehozását és forgalmazását tűzte ki célul. A megváltozott munkaképességűek által előállított dizájntermékekből származó bevételt az őket foglalkoztató védett műhelyek támogatására, azaz a fogyatékos emberek munkaerő-piaci lehetőségeinek a javítására fordítják. Az értékesítésen és a gazdasági versenyképességen túl a projekt missziója ugyanis nem más, mint hogy bizonyítsa, a fogyatékossággal élő emberek minőségi és művészi munka létrehozására képesek.

Segítő vásárlás design termékek

Tartsuk mindezt szem előtt, és a krízishelyzet elmúltával se feledkezzünk meg arról, hogy az általuk készített és gyártott, Segítő Vásárlás védjeggyel ellátott termékek megvásárlásával munkahelyeik fenntartásához járulunk hozzá!

Ha szeretnél többet megtudni a Segítő Vásárlás programról,  látogass el a program honlapjára (https://www.segitovasarlas.hu/) vagy tekintsd meg aktuális termék kínálatukat webáruházukban (https://bolt.segitovasarlas.hu/)!

Segítő vásárlás design termékek
Ha tetszett, miért ne lájkolnád?