Kappel Katalin előadás után a MEF klubon

Meghívást kaptam a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumának (MEF) februári klubjára, hogy bemutassam a Fogyatékosság-barát Munkahely programot. Örömmel fogadtam el a meghívást és most röviden beszámolok nektek az eseményről.

A Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület Magyarország első, önszabályozó, munkáltatókat tömörítő, az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozó szakmai és érdekvédelmi szervezete. 2015-ben kerültem először kapcsolatba a MEF-fel, azóta is töretlenül igyekszem támogatni a törekvéseiket, amelyekkel maximális mértékben azonosulni tudok.

Mi is a szervezet célja? A MEF a társadalmi fenntarthatóság szempontjából fontosnak tartja, hogy az esélyegyenlőségi és sokszínűségi szempontok a munkahelyeken megjelenjenek és lehető legnagyobb mértékben érvényesüljenek. Célja az érdekvédelem is: összefogja az arra nyitott munkáltatókat, hogy együtt léphessenek fel a diszkrimináció visszaszorításáért folytatott küzdelemben. Biztosítani szeretné a hazai és nemzetközi esélyegyenlőségi best practice-ek ismertté tételét, ezért a tagvállalatok számára lehetőséget nyújt tapasztalatcserére, jó gyakorlatok megosztására, méghozzá olyan módon, hogy részükre rendszeres időközönként esélyegyenlőségi témájú szakmai rendezvényeket szervez.

A tegnapi klub, ahogy mindig, most is a kötetlen, vidám hangulat jegyében telt. Megismerkedhettünk többek között az Accor-Pannonia Hotels Zrt. sokszínűségi és integrációs törekvéseivel, és megtudtuk, milyen is egy smart room, illetve mire való a Jaccade app. Kókai Gábor bemutatta a Phonak termékcsaládhoz tartozó, hallókészülékekhez vezeték nélkül kapcsolódó okosmikrofonokat, mely a nagyothalló emberek életében nyújt nélkülözhetetlen segítséget, majd az Auchan Magyarország képviselője számolt be az eszköz használatával kapcsolatos vállalati tapasztalataikról. A klub zárásaként pedig jómagam mint a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés programvezetője prezentáltam a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és a 2020. évi terveinket.

Nagyon szeretek MEF klubokba járni, még egy alkalommal sem csalódtam benne. Valahányszor megfordulok ott, mindig izgalmas előadásokkal és inspiráló előadókkal találkozom, valamint egy olyan vibráló közösséggel, melynek tagjai nap mint nap azon munkálkodnak, hogy a munkahelyi integráció egyre teljesebb körben valósuljon meg. A légkört egy mindent átható, nyitott, befogadó szellemiség jellemzi.

Ha szeretnéd megismerni a MEF tevékenységeit, látogass el a honlapjukra vagy kövesd őket a facebook oldalukon.

Ha tetszett, miért ne lájkolnád?